Főoldal | Elérhetőségek | Oldaltérkép | Írjon nekünk! | Hitel

Fűtés-Hűtés

Fürdőszoba

Konyhatechnika

Építkezés


Zuhanyozás

 Hogy ismerem fel, az üveg melyik oldalán található az AntiCalc® réteg?
Húzzon az üvegen filctollal egy kb. 2 cm hosszú csíkot. Az AntiCalc® nélkül kezelt üvegen megmarad a teljes vonal. Az AntiCalc®-al kezelt üvegen a vonal kis cseppekbe húzódik össze.

Zuhanykabin beszerelésekor hol alkalmazzuk a szilikonos tömítőt?
Mindig a zuhanykabin vagy kádparaván külső oldalán alkalmazzuk, a szerelési útmutató szerint, úgy, hogy a víz szabadon távozzon a tálca sarkaiból a közepébe.

Beszerelhetek zuhanykabint tálca nélkül?
Minden RAVAK zuhanykabin beszerelhető tálca nélkül is, króm folyóka segítségével.

A családi vállalkozásban üzemeltetett panzióba keresek tartós zuhanykabint. Ajánlanának nekem valamilyen típust?
Egyértelműen a Supernova termékcsaládból válasszon zuhanykabint. Tökéletesen megbízható. A tartós keretes konstrukció jóval ellenállóbb, így otthoni használatra is megfelelő és a nagyobb megterhelést, a gyakoribb igénybevételt is bírja (kórház, hotel vagy szálloda).
Az AntiBlock rendszer meggátolja a beszorulást és a csúsztatott elemek összeakadását. A tesztelt élettartam egymillió nyitás. Egyszerűen és gyorsan beszerelhető.

 

Fürdés

 Normális jelenség, ha a Rosa kádon elhelyezett kádparaván túloldalán, a kádon víz jelenik meg?
Igen, ez megszokott. Akádparaván a víz közvetlen szétspriccelését akadályozza meg. Nem vízhatlan, ezért lehet a falhoz hajtani. Emiatt jelenhet meg víz a túlsó oldalon, amely az alsó résen szivárog ki.

Mi a helyes beszerelési módja egy akrilkádnak?
Kádat csak a már teljesen kicsempézett és burkolólappal ellátott fürdőszobába szerelhet. Akádat a szerelési útmutató szerint kell elhelyezni. Az eredeti támasztékra (lábra) kell ültetni.

Javítható a kád vagy zuhanytálca akril felülete?
Amennyiben a felületi sérülés nem haladja meg a 0,5mm mélységet, akkor finom csiszolópapírral és fényezőpasztával javíthatja azt. Komolyabb sérülések esetén az akril felület javítása nagyon bonyolult és gyakran az ilyen típusú sérülés nem javítható.

Utólagosan is vásárolhatok és felszerelhetek kapaszkodót a kádamhoz?
Erre is gondoltunk. Az univerzális rozsdamentes acél kapaszkodót ajánljuk Önnek, amelyet a kapaszkodóhoz csomagolt szegecsekkel tud felszerelni. Ami tanácsunk Önnek – ezt a kapaszkodót nem csak a kádra szerelheti, hanem speciális, M8-as tiplivel a falra is felszerelheti.

Rendelhetek az Avocado kádhoz paravánt?
Az Avocado kádhoz nincs kádparaván. Akádat olyan ügyfeleknek terveztük, akiknek kisebb a fürdőszobájuk, mégis kényelmesen szeretnének fürödni. Ha fürödni és zuhanyozni is szeretne, ajánlom önöknek a hasonlóan helytakarékos BeHappy koncepciót, káddal, mosdóval és kádparavánnal, vagy egy Rosa 140×105-ös kádat VSK2-es kádparavánnal. Alaprajzban csak egy kicsivel nagyobb, mint az Avocado (150 × 75), de lehetővé teszi a kényelmes fürdést vagy akár a praktikus zuhanyozást. A Rosa kádat kiegészítheti egy Rosa mosdóval vagy kapaszkodóval és fejtámlával, ily módon egy tökéletesen harmonikus fürdőszobája lesz.

Milyen tisztítószerrel kezelhetem a fürdőkádat, ha nem használhatok szemcsés súrolószert?
Az akrilkádak tisztításához a RAVAK tisztítószereket ajánlunk, amelyeket kifejezetten az akrilhoz hasonló újabb anyagokhoz fejlesztettek ki. A megszokott folyékony súrolószerek szemcséket tartalmaznak, amelyek összekarcolják a kád felületét. Más tisztítószerek klórt és egyéb anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják a kád anyagát. ARAVAK tisztítószerek feloldják a lerakódott szennyeződést, és nem teszik tönkre a kád fényes felületét. A kádak tisztántartásához használja RAVAK Cleaner szórófejes folyékony tisztítószert.

Mekkora az OVO ülőkék teherbírása?
Ne féljen, az OVO ülőkék 150 kg terhelést is kibírnak, de az ülőke beszerelését annak a falnak az anyagához kell igazítani, amelyre felszerelik. Például egy gipszkarton falat előzetesen meg kell erősíteni 150 kg teherbírásra. A habszilikát falazóanyagba például kémiai horgonyokat kell beültetni, vagy az egész falat kell áthidalni csavarokkal. A beton és téglafal nem igényel utólagos megerősítést.

Milyen ragasztóanyag ajánlott a zuhanytálcák ragasztásához?
Az összes önhordozó zuhanytálcánkat, beleértve a GalaxyPro tálcát is, már a kész csempézett felületre ajánljuk ragasztani a RAVAK Professional szilikon ragasztóanyaggal, amely a Kaskada vagy Galaxy csomag része.

Kapható valamilyen speciális kenőanyag a mozgó részek kenésére?
Az ajtók pántjait vagy csúszkáit elvileg bármilyen kenőanyaggal kezelhetjük. Az optimális megoldást azonban a RAVAK által kifejlesztett speciális, teflonos kenőanyag biztosítja kellőképpen. Vízben nem oldódik, átlátszó és nem sárgul.

Hogy szereljem be helyesen az üvegszálas, mély ülőkés zuhanytálcát (LA)?
Az üvegszálas szerkezetű tálcát bármilyen módon beszerelheti. Csak öntől függ, hogy süllyeszteni akarja-e a padlóba, vagy aláfalaz és utána körbecsempézi a tálcát. A legegyszerűbb, ha lábakra szereli, és előlapot használ.

Mennyi a RAVAK akrilkádak jótállási ideje?
Köszönhetően a magas minőségének 10 év jótállást tudunk biztosítani. Ezt abban az esetben tudjuk biztosítani, ha a kád a Beszerelési útmutató alapján és az eredeti RAVAK tartólábakkal lett beszerelve.