Főoldal | Elérhetőségek | Oldaltérkép | Írjon nekünk! | Hitel

Fűtés-Hűtés

Fürdőszoba

Konyhatechnika

Építkezés


Gázkazánok a Szatmári webshopból, azaz széles választék, alacsony árak, folyamatosan megújuló akciós árak, nagy raktárkészlet.

 

Ma már a gázkészülékek széles választéka áll rendelkezésre a zárt égésterű fűtő- illetve fűtő- és használati melegvíz készítő berendezésekből belső melegvíz-tartállyal, vagy a nélkül. Így mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő gázkazánt, ami biztonságosan, gazdaságosan, tisztán és kényelmesen oldja meg a lakás, az iroda, a családi ház fűtését.

 

Gázkazán, de milyen legyen ? Gázkazánokról röviden.

A gáztüzelésű falikazánok, gázkazánok, azaz "cirkók" alkalmazása a legelterjedtebb a lakások, családi házak, társasházak fűtésére, valamint használati meleg víz készítésére. Vezető szerepét a vitathatatlan előnyeinek köszönheti: kicsi a kazán helyigénye, kompakt, tisztán üzemeltethető, jó a hatásfok, egyszerűen szabályozható, széles teljesítményhatárok között működtethető, könnyen kezelhető, jól automatizálható, nem igényel felügyeletet, alacsony környezeti terhelés, kedvező ár/érték arány.

 

Álló gázkazán, vagy fali gázkazán (cirko)?
A választást mindig a helyi adottságok határozzák meg. Kis lakásokba, családi házakba főleg a kis helyigényű, kompakt fali gázkazánok kerülnek. Egyértelmű a kérdés akkor is, ha a fürdőszobában van hely és a falra kerülhet csak a gázkazán. Ha a használati melegvíz előállítása is cél, szintén a kombi fali kazán a megoldás, hiszen a fali készülékek kisebb víztartalma, gyors felfűtési lehetősége előnyt jelent.

Nagyobb méretű, esetleg külön erre a célra hasznosítható helyiséggel rendelkező épületekben, társasházakban, családi házakban előnyösebb a megbízható, stabil, öntöttvas hőcserélőjű állókazán választása. Állókazánt érdemes beépíteni akkor is, ha az épület hőigénye 25 kW-nál nagyobb. Az állókazán a viszonylag nagy vas és víztömegével, ennek megfelelő hőkapacitásával kiszámítható stabilitást biztosít a fűtési rendszernek. A stabilitás különösen fontos a korszerű hajlékonycsövekkel és kis víztartalmú radiátorokkal szerelt fűtési rendszerek esetében.

 

Fűtő gázkazán a Szatmári webshopból – megbízható, olcsó, egyszerű megoldás a komfortos fűtés érdekében.

Csak fűtő üzemmód. Kis, kompakt méret, több különböző (14-24-28-32 kW) teljesítmény. Zárt égésterű és kéményes fűtő gázkazán is választható.

 

Kombi gázkazán – komplex készülék, fűtés mellett használati melegvizet is biztosító, gazdaságos, a komfortosítás egyik legolcsóbb útja.

A gázkazánok felépítése komplex, van bennük keringtető szivattyú, zárt tágulási tartály, biztonsági szelep. A használati meleg vizet is készítő kombi gázkészülékek esetében hőcserélő, váltószelep is be van építve, de van olyan kazán, ami puffertartályt is tartalmaz.

 

 Kombi gázkazán- azaz használati melegvíz előállítása átfolyós, vagy tárolós megoldással.

Az átfolyós megoldású használati melegvíz előállításnál a gázkazán a melegvizet a fogyasztással egyidőben állítja elő. Ez azt jelenti, hogy a melegvíz mennyisége a készülék hőteljesítményétől függ. Az átfolyós vízmelegítők által előállított vízmennyisége általában egy belső szerkezettel le van határolva, ezzel optimalizálva a folyamatot

Átfolyós megoldás kombi készülékben csak ott elfogadható, ahol legfeljebb 2-3 személyt kell melegvízzel kiszolgálni, több csapoló egyidejű melegvíz használata nem jellemző.

Ahol nagyobb a család létszáma, így több fürdőszoba, zuhanyozó, egyidejű használatra kell számítani, ott tárolós kombi megoldásban kell gondolkodni. Tárolós megoldás választásánál, a melegvíz igényeknek megfelelően méretezett tárolóban a megtermelt melegvíz rendelkezésre áll, amiből akár a csúcsszerű használati melegvíz igény kielégíthető, egyszerre több fogyasztó is gond nélkül kiszolgálható.

A tároló lehet direkt fűtésű, (a készülékben elhelyezett automatikával ellátott gázégő melegíti fel a vizet), lehet indirekt fűtésű, ( a fűtést is ellátó kazán a tárolóban elhelyezett fűtő- csőkígyón keresztül fűti fel a használati meleg vizet).
Az indirekt fűtésű készülékek előnye általában nagyobb a használati- melegvíz adó képességük

 

Kondenzációs gázkazán- alacsony gázszámla, takarékos fűtés kialakításában partner a Szatmári webshop. Miért éppen a kondenzációs készülék?

Ma már több gyártó kínál a hazai gázkészülék piacon kondenzációs készüléket. Takarékos üzemeltetésük, a magas a hatásfok és a gyakorlatilag levegőszennyezés nélküli üzemmód a fő jellemző. A kondenzációs technika a meglévő rendszert is képes takarékosan működtetni, de előnyeit akkor élvezhetjük maximálisan, ha a központi fűtés ilyen készülék beépítésének figyelembevételével készül.
Amíg régebbi konstrukciójú gázkészülékekből távozó égéstermék hőmérséklete 170-200°C körül van, a korszerű nagyhatásfokú kazánoké 120-130°C, addig a kondenzációs készülékeket 50-60°C hőmérsékletű égéstermék hagyja el. Az ilyen alacsony hőmérsékletre lehűtött égéstermék már a nagyobb lehűlés miatt is több hőt ad le a fűtés részére, de ezen kívül ilyen alacsony hőmérsékleten az égéstermékben lévő nagymennyiségű vízgőz (a gázban lévő éghető hidrogén a levegő oxigénjével H2O-vá, vízzé egyesül) is lecsapódik, párolgáshőjét is hasznos teljesítményként a fűtésnek vagy használati meleg víznek adja át.
Ebből adódik az a látszólagos fizikai lehetetlenség, hogy ezeknek a készülékeknek a hatásfoka 100% felett van. 100% lenne a hatásfok, ha az égésterméket 20°C-ig hűtenénk le, de a benne lévő vízgőzt nem kondenzáltatnánk. A 100% feletti többletet a vízgőz kondenzációja adja. Nyilván akkor, ha a központi fűtésünk 90°C előremenő vízhőmérséklettel üzemel, ez nem tudja az égésterméket a jelzett alacsony hőmérsékletre hűteni, de a megfelelő kondenzációt sem tudja elérni. Ezért a kondenzációs készülékek csak alacsony hőmérsékletű fűtések vagy padlófűtések esetében igazán hatékonyak. Ezeknél a készülékeknél az égéstermék elvezetésen kívül gondoskodni kell a keletkező kondenzátum csatornába vezetéséről is.