Főoldal | Elérhetőségek | Oldaltérkép | Írjon nekünk! | Hitel

Fűtés-Hűtés

Fürdőszoba

Konyhatechnika

Építkezés

Fűtéskorszerűsítés, kazáncsere program

Fűtéskorszerűsítés, kazáncsere program 2014 (NFM)
NFM Kazáncsere pályázat 2014Fűtéskorszerűsítés, kazáncsere program 2014
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését


A pályázati úton elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és használati melegvíz-rendszerük korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő támogatást a Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.


A pályázaton azon magánszemélyek vehetnek részt, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai. Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújtanak be pályázatot.


A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás lehetséges maximális mértéke 650.000,- Ft.
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.
A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, és a pályázatot benyújtani a pályázatok meghirdetésétől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.


A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.

A letölthető anyagok között megtalálható a Pályázati Felhívás (ZFR-KAZ/14), ennek részletes kibontása, a Pályázati Útmutató (ZFR-KAZ/14), a Pályázati Űrlap (ZFR-KAZ/14), az Energetikai Űrlap (ZFR-KAZ/14), a Költségvetési Űrlap (ZFR-KAZ/14) és a Nyilatkozati Űrlap (ZFR-KAZ/14).

Komoly segítséget nyújt a pályázati kiírás helyes értelmezésben a Gyakran Ismételt Kérdések - GYIK (ZFR-KAZ/14) áttanulmányozása.

 


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály


Budapest, 2014. szeptember 22.


 Forrás: a szöveg az ÉMI weboldaláról került átemelésre.

 


1. Pályázati Felhívás (ZFR-KAZ/14)

2. Pályázati Útmutató (ZFR-KAZ/14)

3. Gyakran Ismételt Kérdések - GYIK (ZFR-KAZ/14)

4. Pályázati Űrlap (ZFR-KAZ/14)

5. Energetikai Űrlap (ZFR-KAZ/14)

6. Költségvetési Űrlap (ZFR-KAZ/14)

7. Nyilatkozati Űrlap (ZFR-KAZ/14)

Az olvasáshoz kérjük kattintson a szövegre.


A sikeres pályázathoz szüksége lesz :


1.
Megbízható, a székhelye szerint területileg illetékes Kereskedelmi és Iparkamaránál és a Cégbíróságon bejegyzett építőipari szakkivitelezőre, vagy a lakóhelye szerint területileg illetékes önkormányzatnál szakmai jogosultsággal rendelkező egyéni vállalkozóra.
(Ajánlott kivitelezői lista - megyénként) az áruházainkban.

Áruházaink:


2.
A kapcsolási vázlatrajzhoz szakági jogosultsággal és kamarai tagsággal rendelkező (pl.épületgépész és létesítménymérnök diplomával rendelkező) személyre.
Kamarai lista az áruházainkban3.
Az energetikai tanúsítás/számítás kidolgozásához, a Magyar Mérnöki Kamara, vagy a magyar Építész Kamara névjegyzékbe felvett tanúsítói jogosultsággal rendelkező személyre.
Kamarai lista az áruházainkban